Wypróbowana metoda przesiewania i podawania mąki i produktów sypkich
Przesiewacz idealnie oczyszcza mąkę lub dowolny produkt sypki z wszelkich zanieczyszczeń a następnie podaje go do dzieży lub innego urządzenia na wysokość nawet do 5,0m. Jednocześnie z przesiewaniem następuje spulchnienie i napowietrzenie, co polepsza chłonność wody podczas mieszania ciasta, poprawiają się warunki fermentacji półproduktów i ciasta a tym samym wydajność i jakość pieczywa.
Budowa i wyposażenie:
* wygodne, ciche i wydajne w obsłudze urządzenie, małe gabaryty, solidna stalowa podstawa
* wyposażone w kółka obrotowe z hamulcami -łatwe przemieszczanie oraz stabilność podczas pracy
* zaopatrzone w funkcjonalny podnośnik worka, lub składaną półkę w/g potrzeb klienta
* kosz zasypowy i podajnik worka wykonane ze stali nierdzewnej kwasoodpornej
* łatwy demontaż i czyszczenie sita bez zdejmowania zasobnika
* wyposażone w zestaw szczotek czyszczących sito podczas pracy
* po zdemontowaniu sita może służyć jako podajnik z koszem zasypowym
* możliwość zamontowania przystawki - młynka do tarcia suchej bułki, pieczywa itp.
* możliwość przesiewania i podawania na wysokość nawet do 5 m, produktów sypkich takich jak cukier, cukier puder, kwasek cytrynowy itp.
Wersje:
# Do produktów takich jak cukier, cukier puder, kwasek cytrynowy itp. przesiewacze wykonujemy w wersji ze stali nierdzewnej kwasoodpornej.
# Zakład nasz produkuje również przesiewacze z podajnikami do wysokości 5 m dostosowanymi do wysokich urządzeń (np. maszyny do makaronu, maszyny pakujące itp.) w zakładzie u klienta.
# Wykonujemy również podajniki ślimakowe z napędami według indywidualnych potrzeb klienta.
# Każdy przesiewacz może być zaopatrzony w:
* składaną półkę
* podnośnik worka
Wydajność przesiewania: 40 kg/min lub 75 kg/min
Wydajność młynka do bułki tartej: 1,5 kg/min lub 3,0 kg/min
Długość całkowita [max]: 1600 mm lub 2200 mm
Szerokość: 500 mm lub 700 mm
Wysokość: 1300 mm lub 1600 mm
Ciężar: 172 kg lub 210 kg
Moc: 2,2 kW lub 2,2 kW
Napięcie: 380 V lub 380 V